Over mijzelf

Al bijna 40 jaar houd ik mij bezig met honden. In de vroege jaren hadden wij huishonden voor de gezelligheid. Later zijn wij ons meer gaan toeleggen op hondensporten en het laatste jaar houd ik mij, daarnaast, ook bezig met het trainen van mens en hond.

Wij hebben 3 mechelse herders uit werkhondenlijnen, dus daar moet mee worden gewerkt. Ik heb met mijn honden Agility, Frisbee en Obedience(G&G) getraind en ook met alle drie de honden binnen het IPO-programma en KNPV getraind, Ik heb een bij de Raad van Beheer geregistreerde kennel en fok nu bijna 10 jaar mechelse herders uit werklijnen.

Het diploma Kynologische Kennis 1 (KK1) heb ik gehaald bij de Raad van Beheer en het certificaat Basis KNPV Dresseur (BKD). Tevens ben ik gecertificeerd Kynologisch Instructeur (opleiding gevolgd bij Tinley Academie) en sinds 2017 ben ik gecertificeerd instructeur detectie speuren bij S.I.F.D. (Wesley Visscher)

 

Detectielessen:

Op de woensdag en vrijdag  is er gelegenheid privélessen te volgen in Detectie Zoekwerk.

Er zijn diverse disciplines binnen het neuswerk. Bij de discipline detectie zoekt de hond naar een verborgen stof of geurbron. De hond loopt hierbij dus niet zoals bij het speuren een spoor uit maar gaat in een beperkte ruimte zelfstandig op zoek naar een verborgen stof. In de praktijk kom je detectiehonden tegen op bijvoorbeeld Schiphol om de bagage van passagiers te doorzoeken op aanwezigheid van bijvoorbeeld verdovende middelen en ook in de medische wereld wordt steeds meer de waarde ingezien van de hondenneus.

Voor de sport gebruiken wij geen drugs, maar andere stoffen zoals koffie, thee, kruiden e.d. U kunt hier zelf een keus in maken, voor de hond maakt het niet uit welke stof hij zoekt, het gaat om het zoeken zelf. De laatste tijd is detectie training onder hondenbezitters erg populair geworden. Het is leuk om te doen en bovendien kunnen mensen al snel thuis aan de slag om de hond te trainen.  Een hond wordt niet zomaar een detectiehond. Oefening, goede begeleiding en opbouw van de training is essentieel.

   

U begint bij mij thuis (Hoorn Kersenboogerd) met een kennismakingsles, waarna u desgewenst een blok van 5 of 10 lessen kunt volgen waarin de hond de eerste beginselen leert van het detectie zoeken. Dit gebeurt in een beperkte binnenruimte. Als de hond doorkrijgt wat de bedoeling is, kunnen we op locatie gaan speuren. Dit is doorgaans in een bedrijf, winkel of fabriekshal. Op de foto’s ziet u o.a. zoeken in een lijnbus. U traint steeds zo naar een hoger level. Voor elk hoger level krijgt u een certificaat.

 

       

 

 

Gehoorzame huishond of puppyles.                                                                                                                                                                                                                 Privéles gehoorzaamheid aan pups en volwassen honden behoort bij ons ook tot de mogelijkheden.

Voor meer info kunt u contact opnemen via het contactformulier.