Puppies Van Goeden Huize

 

U bent geïnteresseerd in een pup Van Goeden Huize?

Omdat we zeer gesteld zijn op onze dieren en veel energie en zorg steken in het groot brengen, opvoeden, en socialiseren van onze pups, hopen we natuurlijk dat onze pups goed terecht komen. Als u daarom bij ons kenbaar maakt dat u een pup uit een bepaald nest wilt aanschaffen, willen we graag met u kennismaken. Als we in een later stadium overgaan tot een reservering, dan vragen wij een aanbetaling (later wordt dit vanzelfsprekend in mindering gebracht op het totaalbedrag). Dit doen wij om teleurstelling van andere geïnteresseerden te voorkomen. Pas als de aanbetaling is ontvangen, staat uw reservering vast. Uw aanbetaling wordt alleen terugbetaald als uw gereserveerde keuze niet in het geboren nest zit (bv.als u 5e keus reu heeft gereserveerd en er worden maar 4 reutjes geboren). Als u na reservering afziet van de pup (om welke reden dan ook) wordt de aanbetaling niet terugbetaald.

Wilt u geen aanbetaling doen, dan kunnen wij u enkel als belangstellende noteren. Als alle pups besproken zijn, kunnen wij u op een reserveringslijst plaatsen voor een volgend nest.

 

Als de pups er zijn, brengen we u onmiddellijk persoonlijk op de hoogte van dit heuglijke feit. Dan weten we ook of er een pup voor u bij is – afhankelijk van welke plaats u op de lijst staat en hoeveel reutjes en teefjes er zijn. Via onze site wordt u op de hoogte gehouden van al het wel en wee van de pups.

 

Tot de pups 3 weken oud zijn laten we niemand bij de pups. Dit in verband met eventueel infectiegevaar en de rust voor de moeder. Daarna mag u zoveel komen kijken als u wilt. Dit doen we wel op afspraak, zodat we ook de tijd hebben voor elkaar. U weet dan nog niet welke pup u krijgt, maar u kunt wel alvast even proeven. Wij stellen het bijzonder op prijs als u dan een bezoek aan onze kennel brengt. Vanaf 7 weken mogen de pups naar hun nieuwe baasjes. Het ophalen van de pups gaat op volgorde van de reserveringslijst. De pups worden pas uitgezocht tijdens het ophalen.
De stamboomnaam krijgen de pups van ons. Om administratieve redenen is het niet mogelijk zelf een stamboomnaam te geven. Wel kunt u uw pup een door u vrij gekozen eigen roepnaam geven.
Op de leeftijd van 6 weken krijgen de pups hun eerste enting en ze worden in hun kenneltijd elke twee weken ontwormd. Elke pup wordt door de dierenarts onderzocht, krijgt een gezondheidsverklaring en een Europees dierenpaspoort.Ook krijgen alle pups een chip, stamboom, registratiebewijs en DNA-registratie van de Raad van Beheer. Wij verkopen onze pups met koopcontract.

Gastgezinnen.

Regelmatig zoeken wij gastgezinnen. U krijgt dan een pup van ons, waarmee wij  onze bloedlijn voort willen zetten.

Dit kan een reu zijn, maar doorgaans zoeken wij een warm, sportief gezin voor een teefje uit een door ons gefokt nest. Wij vragen van dit gezin wel de bereidheid om met de hond te gaan sporten.

Het teefje verblijft bij u in het gezin. Als zij rond de anderhalf jaar oud is, zal zij worden geröntgend op heupen, ellebogen en rug. Als zij verder ook  medisch goedgekeurd is, gaan wij één of twee nestjes met haar fokken als zij ouder dan twee jaar is geworden.

U bent haar dan een week of 8 kwijt omdat bij ons de bevalling is en zij daarna bij ons 7 weken lang de pups voedt, verzorgt en opvoedt. U bent vanzelfsprekend altijd welkom om in deze periode uw hond te bezoeken.

Als u serieuze belangstelling hebt, kunt u contact met ons opnemen. Niet iedereen komt in aanmerking als gastgezin, maar wij zijn graag bereid u hierover verder te informeren.

Op dit moment zijn wij niet op zoek naar gastgezinnen.

 

Socialisatie

In overeenstemming met hun leeftijd worden de pups door ons zo goed mogelijk gesocialiseerd om nieuwsgierige hondjes met een open en vrij karakter te ontwikkelen.
Dit houdt in dat ze v.a. 3 weken kennis maken met allerlei verschillende voorwerpen, allerlei geluiden en verschillende vloeroppervlakten. Zo goed als elke dag komen er volwassenen en kinderen langs om met de pups te spelen. De pups worden in huis geboren en blijven dag en nacht in onze woonkamer tot ze naar hun nieuwe baas gaan. Als het weer het toelaat spelen ze overdag buiten in de tuin waar allerlei spelatributen voldoende uitdaging op niveau bieden. Al onze honden wonen in huis

    

Verder zetten we de socialisatie in een later stadium ook buitenshuis voort in bijv. winkelcentra, manege e.d. We nemen ze alvast een keer of wat mee in de auto om ze aan het autorijden te wennen en wandelen met ze door de buurt.
Wij beiden hebben dagelijks ruim de tijd om elke pup veel aandacht te geven.
Na de periode van 7 weken is het aan de nieuwe eigenaar om de socialisatie zo uitgebreid mogelijk voort te zetten. U kunt vanzelfsprekend op onze steun daarin rekenen.